Cook Islands: 10x one foot island

Het is weer zo ver; vandaag is de herfst dan echt officieel begonnen. Voor sommige een rotdag, maar voor anderen een feest ;-) Voor al die mensen die hun slippers nog lang niet willen inruilen voor laarzen en nu al half in een winter-depressie zitten, heb ik hier een hele fijne post met veel palmbomen, blauw water en zonnige stranden: One foot island! Een piepklein eilandje midden in de Pacific, onderdeel van de Aitutaki lagune.

One foot island is nog echt een onbewoond eilandje en je vindt hier voornamelijk palmbomen, zon en rust. Op zondag vind je echter de meeste rust, want op deze heilige dag laten veel toeristen tours hun bootjes in de haven liggen. Wij gingen er wel heen met Tracey & Trevor van Matriki, ons paradijselijke verblijf en Regina, een toffe meid uit Noorwegen. Het was een perfecte dag. De zon scheen, het water was blauwer dan blauw, de vissen lieten zich zien tijdens het snorkelen en tussen het lunchen, lachen, kletsen en genieten door waren we de tijd helemaal vergeten. De dag was voorbij gevlogen en voor het wisten konden we ons geliefde eilandje alweer gedag zeggen en gingen we via een zandbank die daar komt te liggen bij laag tij (zo mooi!) met de boot weer terug naar Aitutaki. De wind in mijn haar, lief aan mijn zij, intens gelukkig en met de ondergaande zon vaarden we de horizon tegemoet; what a perfect day.

Een klein nadeeltje aan One foot island op zondag? Die mooie blauwe one foot-stempel in je paspoort kun je wel vergeten, want het mini-postkantoortje is natuurlijk gesloten op deze dag. Maar zeg nu eerlijk: zelfs zo’n stempel weegt niet op tegen een paradijselijk eiland voor jezelf hebben, toch? En mocht je heel graag ook daar je paspoort willen laten stempelen, dan kun je altijd op maandag terug gaan natuurlijk. Enjoy!One foot islandOne foot island One foot island Cook IslandsLife is a beachOne foot island One foot islandOne foot island One foot islandChances

19 thoughts on “Cook Islands: 10x one foot island

  1. Oh my is het vandaag al herfst? Ik dacht oktober pas :P Maar ja dat kan ook helemaal niet want dan is het in december geen winter.
    Wat een geweldig eilandje lijkt me One foot Island en die stempel zou ik wel willen :P

Plaats een reactie